Ενεργειακά Πιστοποιητικά


     Στην δραστηριότητα του γραφείου περιλαμβάνονται και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις που είναι πλέον υποχρεωτικές στις μεταβιβάσεις ακινήτων και τις ενοικιάσεις κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων σε προσιτό κόστος από έμπειρο ενεργειακό επιθεωρητή, στέλεχος του γραφείου.
     Κατ' επέκταση των επιθεωρήσεων και αφού διαπιστωθεί η ενεργειακή κλάση της ιδιοκτησίας είναι δυνατή η περαιτέρω ενεργειακή αναβάθμισή της με σκοπό τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας του ακινήτου. Μία τέτοια αναβάθμιση μειώνει κατά περίπου 30% το ετήσιο κόστος της θέρμανσης και της ψύξης του ακινήτου και η απόσβεση του συνόλου των εργασιών δεν ξεπερνά συνήθως τα 7-8 χρόνια.
     Ειδικά οι ενεργειακές αναβαθμίσεις κατοικιών μπορούν να ενταχθούν και στο σχετικό Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» του ΥΠΕΚΑ το οποίο δίνει τη δυνατότητα επιδότησης των υλικών αλλά και των εργασιών που χρειάζονται ώστε να επιτευχθεί ο ενεργειακός στόχος που προβλέπεται από το πρόγραμμα. Το όφελος του ιδιοκτήτη με εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να ανέλθει μέχρι και το 70% του προϋπολογισμού με το υπόλοιπο 30% να δίδεται υποχρεωτικά ως άτοκο δάνειο από την τράπεζα.
     Στις εργασίες που επιδοτούνται περιλαμβάνονται:
     - Αντικατάσταση κουφωμάτων ή υαλοστασίων μόνο και συστημάτων σκίασης (τέντες – πατζούρια - σκίαστρα).
     - Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου εξωτερική και εσωτερική, συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής
     - Αντικατάσταση λέβητα-καυστήρα με επίτοιχιο σύστημα λέβητα φυσικού αερίου ή αντλία θερμότητας
     - Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης (προσθήκη ηλιακού θερμοσίφωνα διπλής ή τριπλής ενέργειας)
     Το Γραφείο μας αναλαμβάνει τη σύνταξη και διεκπεραίωση του απαιτούμενου φακέλου . Επίσης αναλαμβάνει την εύρεση κατάλληλων και αξιόπιστων συνεργείων για την εξ’ ολοκλήρου παράδοση του έργου. Οι ενεργειακές επιθεωρήσεις και η αμοιβή του συμβούλου έργου καλύπτονται από το Πρόγραμμα.
     Καλέστε μας για ενημέρωση και δωρεάν αυτοψία στο ακίνητό σας.

Επικοινωνία

Διεύθυνση : Γαλλίας 58 - Γαμβέτα, Βόλος 38221

Τηλέφωνα : 24210.38617, 24210.39508, 24210.35839

eMail : info@domikipapageorgiou.gr